Bij Duikclub de Oost Nederlandse Duikers ben je aan het juiste adres om te leren duiken. Bij ons kun je terecht voor alle duikopleidingen. Van introductieduik tot en met Course Director Trainer, ons enthousiaste opleidingsteam verzorgt het allemaal.

Wij zijn een NAUI Platinum Pro Dive Center en Professional Development Center


Opleidingen

Het eerste duikbrevet noemt men ook wel een Open Water of Scuba Diver brevet. Een duikbrevet kun je bij verschillende organisaties behalen, bekende organisaties zijn bijvoorbeeld PADI, NOB, SSI en NAUI. Als je iemand hoort zeggen “Ik heb mijn PADI gehaald” wordt eigenlijk het eerste duikbrevet bedoeld, dat je dus bij diverse organisaties kunt behalen. Er bestaan heel wat vooroordelen over de verschillende duikorganisaties, maar uiteindelijk is het belangrijkste of je een goede opleiding hebt gehad en ook: van welke instructeur heb je les gehad?

Het is binnen de duikwereld algemeen bekend dat je bij de meeste Nederlandse duikvereningingen een betere, meer gedegen opleiding krijgt dan bij de gemiddelde duikschool die je tegenkomt op vakantie, er wordt meer tijd en aandacht aan jouw opleiding besteed. In Nederland gaat het daarnaast meestal om instructeurs die les geven uit de liefde voor het duiken en voor de lol, niet om zo veel mogelijk cursisten te brevetteren.

Wij zijn als duikclub aangesloten bij NAUI. Dat betekent dat al onze opleidingen voldoen aan de hoge standaarden van deze in 1959 in de Verenigde Staten opgerichte duikorganisatie. NAUI is de oudste non-profit duikorganisatie die zich inzet om ervoor te zorgen dat duiken een veilige en mooie sport is en blijft. NAUI biedt tal van opleidingsmogelijkheden.

Introductieduik

Introductieduik

Heb je nog nooit gedoken en zou je het een keer willen ervaren? Of wil je kennis maken met de duiksport voordat je aan een volledige opleiding start? Dan is een introductieduik de perfecte activiteit voor jou.
De introductieduik start met een theorieles waarbij we de basis van het duiken en de apparatuur bespreken. Na deze korte theorieles gaan we het ondiepe water in om te wennen aan de duikuitrusting en het admemen onder water. Als jij je helemaal op je gemak voelt gaan we na een paar oefeningen in het ondiepe water, het diepere water in en ontdek je echt wat duiken inhoudt.
Wil jij ook kennis maken met de duiksport? Voor €25,- heb je een spannend avond-vullend avontuur.
Geef je nu op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LEES MEER....

Scuba Diver / Junior Scuba Diver (open water brevet)

Scuba Diver / Junior Scuba Diver (open water brevet)

Stel je voor wat je allemaal kunt beleven!
Begin je ontdekkingstocht onder het wateroppervlak met een NAUI Scuba Diver brevet. Dit is het startbrevet binnen de duiksport waarbij je de basis kennis en vaardigheden opdoet om veilig deel te nemen aan deze prachtige sport.
Je NAUI Scuba Diver brevet is je leven lang geldig in binnen- en buitenland en is het bewijs dat jij opgeleid bent voor duiken tot een diepte van 18 meter.
Tijdens je Scuba Diver opleiding leer je van alles over de duikuitrusting, de wetenschap achter duiken, verantwoordelijk duiken en rekening houden met de omgeving. Je leert natuurlijk ook alle vaardigheden die je nodig hebt als duiker. We starten eerst in het zwembad en als je alle vaardigehden onder de knie hebt gaan we buiten op ontdekkingstocht om zo de aangeleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

Begin nu!
Beginnen met je opleiding is gemakkelijk. Voor €325,- haal je je Scuba Diver brevet. Je bent dan meteen een jaar lid van onze vereniging. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. om je aan te melden.
Voor beginnende duikers onder de 15 jaar hebben we een speciaal junior-brevet. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden.

LEES MEER....

Advanced Scuba Diver

Advanced Scuba Diver

Start met de NAUI Advanced Diver cursus om nieuwe duiklocaties en activiteiten te ontdekken onder de supervisie van een instructeur.
Tijdens deze opleiding zijn er een aantal specialties die je krijgt aangeboden en een paar die je naar eigen interesse kunt kiezen. Na deze opleiding heb je kennis gemaakt met een aantal leuke uitdagingen en is je zelfvertrouwen als duiker zeker gegroeid! Met je ASD brevet mag je in binnen- en buitenland tot een diepte van 40 meter duiken.
Tijdens de opleiding volg je minimaal zes specialties waarvan er drie al voor je uitgekozen zijn:
 • Navigeren (verplicht)
 • Nachtduik of slechtzichtduik (verplicht)
 • Diepe duik (verplicht)
 • Zoeken en bergen
 • Bootduik
 • Lichte berging
 • Onderwaterkaart
 • Wrakduik (non-penetration)
 • Stroming of kenteringsduik
 • Zout water duik
 • Kustduik
 • Fotografie

Begin nu!
Beginnen met je opleiding is gemakkelijk. Voor €200,- haal je je Advanced Scuba diver brevet. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. om je aan te melden.


LEES MEER....

Advanced Rescue Diver

Advanced Rescue Diver

Zodra je een leeftijd bereikt hebt van 15 jaar of ouder en je bent een brevetteerd Advanced Suba diver, dan kun je je kennis en vaardigheden flink uitbreiden met de Advanced Rescue Diver cursus. Tijdens deze cursus leer je om risico's in te schatten en om effectief om te gaan met een aantal noodsituaties in en om het water.
Deze zeer uitdagende cursus wordt afgerond met een praktijkexamen en een EFR cursus. Een EFR cursus is een EHBO cursus toegespitst op de duiksport. Deze cursus staat bekend als een van de leukste opleidingen!

Begin nu!
Beginnen met je opleiding is gemakkelijk. Voor €300,- haal je je Advanced Rescue Diver brevet. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. om je aan te melden.

LEES MEER....Dive Master

Dive Master

Ben je 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om gebrevetteerde duikers mee te nemen op duikexcursies en om duikreizen te organiseren naar de mooiste duikplekken in Nederland of daarbuiten? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De NAUI Divemaster is op de Instructeur na het hoogste NAUI leiderschaps opleiding. Deze opleiding is ontwikkeld om ervaren en deskundige duikers te trainen in het organiseren en uitvoeren van mooie open water duiken voor gebrevetteerde duikers. Een Divemaster is ook gekwalificeerd om Instructeurs te assisteren bij opleidingen.

Wil je meer weten over deze opleiding? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag naar de mogelijkheden.

LEES MEER....

Instructor

Instructor

NAUI hecht veel waarde aan de deskundigheid en vaardigheden van de Instructeurs. Daarom bieden wij een gedegen en brede opleiding voor Instructeurs waarin zij hun kennis en vaardigheden tot op een hoog niveau trainen. De NAUI Instructor Training Course (ITC) is ontwikkeld om effectieve methoden toe te kunnen passen binnen het opleidingsaanbod voor snorkelaars en duikers.

Als Instructeur ben je gekwalificeerd om zelfstandig opleidingen te verzorgen binnen de NAUI standaarden. Ben je 18 jaar of ouder en heb je de ambitie om als Instructeur aan de slag te gaan en wil je meer weten over deze opleiding?

Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

LEES MEER....

Instructor Trainer

Instructor Trainer

De Instructeur Trainer is een formele NAUI erkenning, geen certificaat. De erkende Instructeur Trainer is een Instructeur die een combinatie van training en ervaring heeft laten zien op het gebied van opleiding, training, evaluatie en advisering van Instructeur kandidaten.

Ben je NAUI Instructeur en 21 jaar of ouder en wil je meer weten over deze opleiding? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.

LEES MEER....

Emergency First Response (EFR)

Emergency First Response (EFR)

De Emergency First Response opleiding is een opleiding waarvoor we niet het water in gaan. Tijdens deze opleiding leer je hoe je hulp kan bieden aan mensen die in een levensbedreigende situatie verkeren (primary care). Daarnaast krijg je ook het vervolg op de primary care (secundary care), waarbij je leert hoe je verdere hulp kunt bieden tot de hulpdiensten arriveren.

Ook leer je om te gaan met een AED (Automatische Externe Defribillator), wat je moet doen als iemand geen hartslag heeft (reanimatie en hartmassage geven) en hoe je ernstige bloedingen moet behandelen.

Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor duikers. Ook niet duikers kunnen deelnemen aan deze opleiding. Het EFR brevet is een erkend eerste hulp diploma!

De EFR opleiding bestaat uit een theoriedeel met zelfstudie, waar je op de dag van de cursus een examen over krijgt. Daarnaast is het ook een praktijkdeel waarin we je de vaardigheden aanleren hoe je moet handelen in bepaalde situaties.

wil je meer weten over deze opleiding? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.