Skip to main content

Clubactiviteiten

Natuurlijk doen wij ook diverse activiteiten door het jaar heen. Aangezien er bij deze activiteiten altijd een heleboel leuke foto's gemaakt worden plaats wij deze hier.

Februari 2017 Todi

TODI creëerde in Beringen, België een unieke ervaring. Bij TODI is het mogelijk om in optimale en veilige omstandigheden te duiken tussen een bijzondere samenstelling van ‘s werelds mooiste tropische zoetwatervissen. Er zijn ruim 30 verschillende soorten vissen en in totaal zijn het er meer dan 2.200. Deze vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen decorelementen zoals grotten, een mijngang, autowrakken en zelfs een onderwatercafé. Dat maakt van TODI een verrassende indoor duiklocatie in Europa.

Zaterdag morgen om half tien zouden we vertrekken naar Beringen België. Natuurlijk stond onze trouwe honkbeheerder al voor dag en douw klaar met een heerlijke bak koffie. Na een rit van ongeveer 90 minuten kwamen we aan in Beringen. Deze locatie was zeker uniek! Ergens tussen de bergen mijnafval en de vervallen fabrieksgebouwen stond een gloednieuw duikcentrum. Dit duikcentrum is van alle gemakken voorzien en de medewerkers zijn uiterst behulpzaam. Dat vraagt natuurlijk om koffie en een lichte lunch.
Na de lunch konden wij het water in. Aangezien er vissen in het bassin zwemmen moesten de zelf meegenomen duikspullen eerst ontsmet worden. Dan het water in en jeetje wat was het koud. 23 graden Celsius klinkt warm, maar in een gehuurd pak dat nooit helemaal lekker zit is 23 graden bar koud. Sommige leden waren zelfs in een shorty gaan duiken.... respect!

Na 50 minuten rondgezwommen te hebben kwamen de eerste duikers het water uit, je raadt nooit wie! En na 65 minuten had iedereen alles bekeken. 

Na de duik hebben we lekker en gezellig met elkaar geborreld, het was een ouderwets gezellige dag. We hebben veel gelachen en natuurlijk veel sterke verhalen uitgewisseld!