Skip to main content

Duikclub de Oost Nederlandse Duikers

Historie

Onze club is ontstaan uit een enthousiaste groep Nijmeegse studenten die het leuk vonden om te leren duiken. In 1992 besloten zij een vereniging op te richten die het doel heeft de duiksport te promoten in Nijmegen en omgeving. Zo was duikclub de Oost Nederlandse Duikers een feit. Later kwam er een duikwinkel bij, tevens uitvalsbasis voor een duikschool en de club. In 2011 heeft de club een prachtige nieuwe vaste stek gevonden op de Groene Heuvels bij Ewijk.

Activiteiten en opleidingen

Ons clubhuis is gevestigd in de voormalige EHBO post op de heuvel bij parkeerplaats A op de Groene Heuvels. Het hele jaar door is dit de uitvalbasis voor verschillende activiteiten, we organiseren duiken en opleidingen op de Groene Heuvels, maar ook op andere locaties in Nederland en soms daarbuiten. In het winterseizoen, van 1 oktober tot 1 mei, zijn we op vrijdagavond te vinden in zwembad de Plons in Beuningen voor training en opleiding.

Onze club heeft een goede positie op de opleidingsmarkt en beschikt over een eigen compressor voor perslucht en de benodigde opleidingsmaterialen. De club heeft 5 instructeurs, 2 Instructeur Trainers en een Course Director en mag daarmee de hoogste opleidingen aanbieden en examineren die NAUI, de duikorganisatie waarbij we zijn aangesloten, aanbiedt. 

Kortom, een club met een rijke geschiedenis en mooie toekomstmogelijkheden. Op deze site vind je veel informatie over onze activiteiten en ons opleidingsaanbod. Krijgt duiken ook een plekje in jouw toekomst? Wil jij ook de wereld onder water ontdekken?

We nodigen je uit bij onze club om kennis te maken met de duiksport en hopen je snel aan de waterkant te ontmoeten! Om een afspraak te maken kun je een mail sturen via de link onderaan deze pagina. Je kunt natuurlijk ook eens langs komen op ons honk op de Groene Heuvels, kijk in de openbare agenda voor de openingstijden.

Het bestuur